Monday, February 23, 2015

Cara nak letak Instagram Badge di Blog

Hi semua.

Lama dah tak kongsi tutorial kat bog ni. Harap-harap masih ada lagi yang sudi menjenguk blog yang tak seberapa ni. eh..

Ok. Pendek cerita. Saya nak kongsi tutorial macam mana nak letak instagram button di blog kita.

Langkah 1 >> Klik instagram.com/accounts/badges
 


Langkah 2 >> Sign In

Langkah 3 >> Pilih jenis Badge yang kita nak.



Langkah 4 >> Copy code yang ada. Code tu kita nak paste kat gadget blog kita nanti.


Langkah 5 >> Sign in blogspot. Klik bahagian LAYOUT.


Langkah 6 >> Klik Add a Gadget

Langkah 7 >> Klik HTML / JavaScript

Langkah 8 >> Paste code yang tadi tu.


Langkah 9 >>Klik  Save.


Langkah 10 >> Klik Save Arrangement.

Tara!! Dah siap.





Senang je kan?

Bila kita klik button tu dia akan direct ke insta profile kita..

Sekian sudah tutorial untuk hari ini.

Bye.

Saturday, February 21, 2015

Makin Maju Makin Parah

Geram betul dengan satu kedai makan famous area jalan Abell Kuching. Dulu makan juga situ tapi servis tip top. Sekarang pergi sana meja memang susah nak dapat sebab orang penuh walaupun kedai dia makin besar. Tapi bila dah dapat meja, nak tunggu pelayan restoren datang ambik order memang lama sangat. Panggil buat tak tahu jer. Apa punya pekerja lah kalau malas tak payah la kerja. Geram punya pasal aku pergi kaunter cakap order tak datang apa kes lama punya tunggu. Orang yang jaga kaunter tu cakap ok nanti saya ambil. Nasib baik dia datang ambil order. Geram betul.

Tuesday, February 10, 2015

Rindunya Jeju

Rindunya Jeju..


3 hari 2 malam memang tak cukup nak pusing satu Jeju.

Ingatkan Jeju tu kecik je pusing2 dah habis sehari..

Oh Jeju, tunggu aku datang lagi ye :P