Friday, October 17, 2014

Buat Short Video guna Powtoon


Baru belajar semalam neh.


sapa nak cuba boleh ke www.powtoon.com.

Selamat Mencuba!

Wednesday, October 15, 2014

Macam-macam Ragam

Ragam pelajar ni macam-macam. Yang bestnya dia tak datang serentak. Contohnya semester ni meragam ponteng kelas. Berduyun-duyun suka ponteng kelas. Hei awak, busy sangat ke awak sampai tak tidur malam buat kerja lepas tu tak bangun pagi tak sempat masuk kelas pagi?

Lagi ragam pelajar tak nak hantar assignment. Kalau dah musim tu memang berlambak yang buat dek tak nak hantar. Bosan betul la. Sapa yang nak exam nak grade bagus ni cuba cakap?

Ada juga satu sem tu sem histeria. Ada aje pelajar histeria dalam kelas. Nasib bukan kelas saya kalau tak saya pun join histeria. Ustaz ustazah semua pening nak halau-halau neh.

Apa pun, sebelum memulakan semester baru, setiap pelajar kena lah bersedia mental dan fizikal. Ala, belajar 3 tahun jer pun, 5 semester, 1 semester Latihan industri. Tak susah pun..tak susah pun nak dapat A sebenarnya...


Sekian.

Saturday, October 11, 2014

Kerjaya

Ya. Kerjaya itu penting sebab kerjaya itulah yang akan menentukan di mana kita dalam masyarakat. Kerjaya yang baik membantu kita dalam kewangan. Kerjaya yang baik mencerminkan tahap disiplin yang tinggi dalam diri seseorang. Kerana tanpa disiplin, seseorang tidak mungkin berjaya. Tapi jangan hanya kerana ingin terlalu menjaga kerjaya, nilai kekeluargaan diketepilan, nilai persahabatan di ambil mudah dan janji hanya manis ditutur tapi berlalu begitu sahaja. Tanpa keluarga, tanpa kawan-kawan, kita juga susah untuk mencapai kejayaan. INGAT!