Tuesday, April 14, 2015

Sunday, March 15, 2015

Kalau dah suka...

Manusia,

kalau dah suka, semua tutur kata baik-baik..

tapi,

kalau dah tak suka, 

yang elok pun dikata buruk..


Manusia,

kalau dah sayang, berbagai janji manis di luahkan,

tapi,

kalau dah benci,

sekejap saja di tinggalkan, seolah-olah mata tidak pernah bertentang, hati tidak pernah 'melekat'.


Manusia,

kalau perut dah lapar, semua makanan nampak sedap,

tapi, 

kalau dah kenyang, yang sedap jadi muak.


sekian.

Monday, February 23, 2015

Cara nak letak Instagram Badge di Blog

Hi semua.

Lama dah tak kongsi tutorial kat bog ni. Harap-harap masih ada lagi yang sudi menjenguk blog yang tak seberapa ni. eh..

Ok. Pendek cerita. Saya nak kongsi tutorial macam mana nak letak instagram button di blog kita.

Langkah 1 >> Klik instagram.com/accounts/badges
 


Langkah 2 >> Sign In

Langkah 3 >> Pilih jenis Badge yang kita nak.



Langkah 4 >> Copy code yang ada. Code tu kita nak paste kat gadget blog kita nanti.


Langkah 5 >> Sign in blogspot. Klik bahagian LAYOUT.


Langkah 6 >> Klik Add a Gadget

Langkah 7 >> Klik HTML / JavaScript

Langkah 8 >> Paste code yang tadi tu.


Langkah 9 >>Klik  Save.


Langkah 10 >> Klik Save Arrangement.

Tara!! Dah siap.





Senang je kan?

Bila kita klik button tu dia akan direct ke insta profile kita..

Sekian sudah tutorial untuk hari ini.

Bye.