Wednesday, March 26, 2014

Tragedi MH


Siapa tak tahu tentang tragedi MH307.

Ya Allah, sedih, sayu, pilu hati saya.

Tak dapat diluahkan dengan kata-kata..



Kepada rakyat Malaysia, 

disaat ini lah kita mesti tunjukkan nilai bersatu-padu..

Kerana seluruh masyarakat dunia sedang menilai setiap tindak tanduk kita..

Betapa rugi kalau disaat ini kita menunding jari sesama sendiri..



Ya Allah, permudahkan lah proses mencari pesawat & semua penumpang..


Sejak tragedi MH tu, dah 4 kali naik plane..

Setiap kali naik memang dup dap dup dap..


Sunday, March 23, 2014

Penang aku datang!


Penang aku datang!

Tak rancang apa pun tup tup nama naik kena pergi bengkel. So apa lagi, on jer lah.

Dah lama sangat kot tak jejak kaki ke penang. 2 tahun? haha

sempat lah ronda2 ke night market, makan2 di medan suri, shopping di queensbay mall dan macam2 lagi lah.


Yang pastinya bestttt.

night market feringghi


peneram yang sangat famous - medan suri


nyum!!


Best sebab dah lama tak pusing2 penang neh.

tu saja. sekian laporan dari bilik berita casablander.com.